Hit the road jack, and don't you come back no more..



AHHH SÅ UNDERBART SKÖÖÖÖÖÖNT!!!!!!


 

Åkte till flygplatsen imorrse och vinkade av Christina och Rebecca.

Detta har varit en erfarenhet. En erfarenhet ingen någonsin kommer kunna ta ifrån mig. Det har varit ett spännande utbyte. Mest intressant har varit att få inse att vi behöver inte samma språk för att förstå varann. Vi talade ju samma språk. Men barnen förstod ju inte henne och hon förstod inte dom. Men det funkade ju endå. Men.. det hade kunnat va bättre. Tror dom visste alldeles för lite om Sverige, våra religinoer, våra normer osv. Det var svårt att kommunicera. Svårt att förstå vad den andra ville. Och det är inte lätt att försöka den svenska religionen. Vi blir döpt i kyrkan i faderns och den heliga andens namn. Men sen går de flesta av oss till kyrkan efter det. Vi för våra begravningar i kyrkan. Vi gifter oss i kyrkann. Vi döper våra barn i kyrkan och vi begravs där. Men vi är inte skärsligt troende. I svåra stunder ber vi till någon däruppe, även fast vi inte tror på de. När vi inte befinner oss i sådana situationer, så ber vi inte.

Att försöka förklara detta för en väldigt starkt troende person, som inte acc att man inte är troende är inte det enklaste. Att dom ofta dessutom sa ; Om du inte går till kyrkan så kommer du hamna i helvetet. Ah okej, ska börja gå i kyrkan imorgon senast!... eller? Det gick inte hålla en konvensation med dom. Jag gillar dock Jonas kommentar. Han och en av de gahanska utbytesstudenterna håller en disskution. Jonas säger : Yeah, but it's the same thing that if I wuld write a book about that that this world has been made by a squirrel, someone would read it and belive it. Becuse no one will ever be capable of knowing if it's true or not!
Vilket är helt sant. Men dom hade väldigt svårt att förstå det.

Och det här säger jag för mig och Christinas skull. Dom ska alltid para ihop efter personligheter, och inte av bara slumpen. Jag och C är den värsta blandningen du kunnat gjort.

Men en upplevelse som upplevelse, right?

Hejs!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0